oktober 1

Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes

Dag 4                                                  Dag 6

Woensdag 9 oktober Hotel: Juniper Spring Resort in Mammoth Lakes, Condo met 2 slaapkamers €200, no breakfast

Temperatuur: 16*C

Foto’s

Ook vanochtend weer op tijd wakker en dat is mooi want dan kunnen we ook zonder gezeur van de kinderen op tijd vertrekken. Vandaag rijden we via Death Valley naar Mammoth Lakes

Maar eerst ontbijt! We besluiten om bij Sprouts (een superverse healty supermarkt) ons ontbijt én lunch te halen want we weten dat we in Death Valley weinig tegen komen. Bij deze supermarkt kun je echt prima terecht voor je ontbijt, lunch, alles! Tom begon bijvoorbeeld de dag met een grote beker kippensoep…. Oke, ik met sushi maar die was ook erg lekker. Verder hadden we ook salades, Griekse yoghurt en broodjes voor de middag gescoord.

Na deze stop konden we onze weg richting Death Valley vervolgen. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat wij niet echte natuurfreaks zijn, zeker de kinderen willen wanneer er niks te kopen is de auto al niet meer uit, en dus zijn er vooral door Death Valley gereden en zijn we 2x uit de auto gegaan om in de bloody hitte naar boven te stiefelen om daar een paar plaatjes te schieten. Het is een prachtig en bijzonder landschap wat je zeker een keer gezien moet hebben…punt. 

Death Valley
Death Valley

Nog even een korte stop bij Rainbow Canyon, dit noemen ze ook wel StarWars Canyon. Dit is een ongelofelijks smalle kloof waar de Amerikaanse luchtmacht hun vliegkunsten showen. Ik zal een plaatje hieronder toevoegen om te verduidelijken wat ik bedoel….

Rainbow Canyon in Death Valley
Rainbow Canyon in Death Valley

Maar helaas is er 2 maanden geleden een fighterjet tegen de rotsen gevlogen en hebben ze tot nader order het vliegen door deze Canyon opgeschort en dus stond Marco er zo bij….

 

Hier hebben we onze lunch gegeten en daarna zijn we doorgereden naar Mammoth Lakes. Hoe dichterbij we bij Mammoth Lakes kwamen hoe groener het werd. Je merkt dat hier de bossen van het Yosemite Park al beginnen en het is hier echt fantastisch mooi. 

Onderweg zijn we nog door Bishop gereden, schattig plaatje waar  Bakery Erick Schat zit. Heel even binnen geweest om te kijken of ze hier wellicht lekkere koffie zouden hebben. Niet dus maar wel Haagse hopjes, klompen en dropjes. Gelukkig zat er even verder een Starbucks!

Mammoth Lakes is een populair skigebied maar ook nu waren er genoeg toeristen. We zijn gelijk naar ons hotel gereden, Juniper Spring Resort waar we een prachtige kamer hebben. 

In de lobby van het hotel staat een foto op de balie van een beer die bij de balie staat te kijken. Wij vroegen de dame achter de balie of deze foto echt was en ze knikte bevestigend en vertelde dat deze foto 3 jaar geleden genomen was. Isabelle hebben we toen naar boven moeten dragen! ;-p

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij Mammoth Tavern, deze hadden we opgezocht en ik had de route opgeslagen in mijn hoofd en wist hoe je er moest komen. Dus bij het kruispunt zei ik tegen de chauffeur (Marco) “Hier links af, zeker weten 100%!”…… Helaas….. was toch rechts! Ik zei toen ook gelijk dat je nooit op mijn richtingsgevoel moet vertrouwen…. als jullie dat nou nog niet weten… Vanaf nu weten we dat weer! 😉

 

5 COMMENTS :

 1. By Karin en Rovère on

  Prachtig verhaal weer Marion, jammer voor Marco dat er geen straaljagers waren in de
  Canyon.
  Ik zag op de foto’s dat ze geasfalteerde paden hebben gemaakt in Death Valley, jammer,iets van de laatste jaren?
  Leuk om al die herkenbare foto’s te zien, heel veel plezier nog!
  Dikke kus voor jullie allemaal, groetjes van ons 😘

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   Hoi hoi, thnxx weer. Ik heb geen idee of de geasfalteerde paden iets van de laatste jaren is, het was voor ons de 1e keer dat we er waren. 🙂
   Maar zeker mooi om eens te zien! X

   Reply
 2. By Rovère on

  Die foto’s van Death Valley zijn erg mooi en die foto van Tom met zijn zonnebril op doet me denken aan de film Top Gun!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *