augustus 13

De Voorbereidingen

Na jaren van dromen over een gezinsvakantie naar Amerika, hebben we afgelopen winter de beslissing genomen om in oktober van dit jaar 3 weken naar de VS te gaan.

Spannend, want er moest op 3 scholen bijzonder verlof worden aangevraagd…..

 

De knoop eenmaal te hebben doorgehakt waren wij begonnen met het zoeken naar de beste tickets voor de mooiste prijs. En toen we die eenmaal hadden gevonden… euh, ja….. Is het verlof al aangevraagd??? Nee dus! Dat moest nog even gedaan worden. Aangezien wij o.a. een seizoensgebonden bedrijf hebben, Forza Scooter Verhuur en het juist van de zomermaanden moeten hebben, was het verlof op geen van de scholen een probleem en kregen we akkoord voor 10 vrije dagen voorafgaande de herfstvakantie.

 

Oke, de tickets boeken! Weer even zoeken en een mooie prijs gevonden.

 

AMS – KEF | KEF – DEN– Met Icelandair van Amsterdam naar Denver met een tussenstop op Reykjavik.

In totaal 12H 35Min á € 550,-


AUTOHUUR 

DOLLAR Rent A Car – Dodge Caravan 22 dagen $ 785,-

 

Tickets geboekt

Autohuur

 

Next….

 

Een route maken! Lastige klus want er is zoveel te zien, helaas kan niet alles. Dus, we maken een route en passen deze wel 100x aan. Geeft ook niet want het blijft ontzettend leuk om hier mee bezig te zijn.

We halen heel veel informatie van de site “AllesAmerika.com” en uit de reisverslagen van Michelly,  ook prima, we hoeven het wiel niet 2x uit te vinden. Door het lezen van de verslagen van Michelly worden we nog enthousiaster, superleuk om te lezen wat zij allemaal zien en ervaren!!

De route begint nu vaste vorm aan te nemen, het zijn lastige keuzes want het liefste zouden we alles willen zien! Er blijft in iedergeval genoeg over voor een volgende keer!

De vakantie begint nu heel dichtbij te komen, nog 2 en 1/2 week en dan gaan we naar Amerika! 

Alle hotels zijn geboekt, de route ligt vast en ik ben nu al weken vaste bezoeker op www.allesamerika.com en tripadvisor. Elke tip en aanrader wordt bekeken en zo nodig opgeschreven, het hoort allemaal bij de voorpret! 

 

29 september 2014 Het aftellen is nu echt begonnen…                                    

Paspoorten liggen klaar, tickets en alle andere bookingsbevestigingen kunnen uitgeprint worden. Woensdag ga ik voorzichtig beginnen met het inpakken van 6 tassen. Lijstjes maken voor het thuisfront, honden- en kattenvoer inslaan. Sinds gisteren heb ik steeds ‘volgende week om deze tijd dan…’ in m’n hoofd. Iedereen heeft er ook onwijs veel zin in!! Zo benieuwd wat we allemaal gaan zien, meemaken en ervaren in Amerika!

 

KIJK VERDER ONDER  “DE ROUTE”  VOOR HET VERDERE VERSLAG!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *