juni 27

USA Westkust 2017

USA Westkust Camper + Auto 

Ook dit jaar gaan we wederom de grote plas over. Dit keer beginnen we met 10 dagen in een camper van El Monte, die we geboekt hebben bij Travelhome. Wij hebben specifiek voor El Monte gekozen omdat we daar de camper op zondag konden ophalen aangezien we op zaterdag aankomen in Los Angeles en wij geen 2 nachten wilde wachten. 

De prijs voor 1x Camper C28 alles erop en eraan voor 10 nachten is €1.814. We halen de camper in Los Angeles op en leveren deze weer in Las Vegas in. In Las Vegas pikken we bij Avis onze Chrysler op om hiermee de reis voort te zetten. Heerlijk, zo’n zin in!! Ook de huurauto was een mazzeltje, 10 dagen een Chrysler Town & Country voor € 339,- Zo goedkoop heb ik de prijzen daarna niet meer gezien. Nu alleen nog een auto regelen voor de eerste dag.

Onze Bas gaat dit keer niet met ons mee, de bofkont zit vanaf 17 september voor 9 maanden in Santa Barbara om Engels te studeren! Met een beetje geluk gaan we hem aan het einde van de vakantie nog heel eventjes zien! Ook is het nog even afwachten of Tom met ons mee zal gaan. Hij gaat dit seizoen beginnen als keeper van het 1e elftal van Stroe, het is dus nog even puzzelen of hij zich 10 dagen vrij kan maken. Dit jaar dus voor het eerst met alleen de meisjes en misschien wel zonder allebei de jongens, moet er echt nog heel erg aan wennen! 

De vakantie begint steeds dichterbij te komen. Nu nog lekker druk met de scooterverhuur en over goed 7 weken vliegen we naar Amerika. Alle hotels zijn geboekt, met z’n vieren zou dat misschien niet hoeven maar wij vinden het erg prettig dat we niet meer op de dag zelf hoeven te zoeken naar een goed hotel. Wat ik altijd doe is op Momondo.nl of Hotels.com steeds de prijzen van de kamers opnieuw checken of er een goedkopere aanbieding is. Dit heeft ons al vele honderden euro’s gescheeld. Moet je natuurlijk wel zo boeken dat je je boeking nog kan annuleren. Tom gaat definitief niet mee, hij zag geen kans om zich vrij te maken. Raar idee om alleen met de meisjes te gaan, een nieuwe fase van ons leven maar wel even wennen dat de mannen niet meer mee gaan!

Nu, minder dan 4 weken voor aanvang van de vakantie, hebben we de route volledig omgegooid!

Begin oktober vindt er een supermooie en grote oefening plaats op Marine Corps Air Station Yuma. En dus moeten we eerst langs Yuma. Het was een flinke puzzel maar ik geloof dat we de route die we nu gaan rijden nog mooier vinden. We starten zuid van L.A. en gaan via Carlsbad naar Yuma, vandaar over Phoenix en Sedona naar 2 overnachtingen in Flagstaff. Daarna rijden we naar Page, gaan we een kajaktour doen naar Antelope Canyon, waarna we doorrijden naar Kanab. We weten nog niet precies wat we onderweg nog willen bezoeken maar er zal vast wel genoeg leuks tegenkomen. Vervolgens via St. George naar Las Vegas voor 2 nachten, een nachtje Palm Springs waarna we via de 86 en 78 naar San Diego rijden. Hier blijven, natuurlijk, 4 nachten. We willen weer naar Old Town en het Balboa Park en Coronado Island bezoeken. Daarna gaan we eindelijk onze Bas opzoeken in Santa Barbara, héérlijk!!! We blijven 3 nachten in Santa Barbara om onze vakantie fijn af te sluiten. Oke, we zijn geen echte natuurmensen maar genieten gewoon van alles wat we op onze trip tegenkomen. Nog 6 nachten….

Let our Journey Begin!