augustus 23

San Diego

Dinsdag 14 oktober 2014  Foto’s dag 10

Vandaag zijn we een dagje in San Diego gebleven. Marco ging vanochtend als eerste weer de verse broodjes halen bij Vons, een grote supermarkt die een paar blokken verderop zit. Toen we ons ontbijt op hadden zijn we naar Downtown gereden om de USS Midway Museum te bezoeken. Tom had geen zin om mee te gaan dus hij bleef in het hotel. De USS Midway is een vliegdekschip dat in 1945 in gebruik is genomen en vernoemd is naar de slag om Midway, dé meest belangrijke zeeslag uit de tweede wereldoorlog. 10 jaar lang is het het grootste schip ter wereld geweest, het eerste schip dat te groot was voor het Panama Kanaal. De Midway is tijdens de oorlog in Vietnam en Desert Storm gebruikt. In 1992 is de USS Midway met ‘pensioen’ gegaan en in 2004 geopend als museum. Wat een prachtig schip en geweldig om hier te lopen en overal te mogen kijken om zo te zien hoe het er aan toe gaat op een vliegdekschip. Er was ook nog oud-piloot ons kon vertellen hoe de start en de landing in z’n werk gaat. Echt heel indrukwekkend! Boven op het dek was het super maar je moet er niet aan denken wanneer je kok bent en alleen maar benedendeks aan het werk bent… In de haven van San Diego lag ook nog een ENORM cruiseschip, ook leuk om op te vertoeven!

Cruiseschip San Diego
Cruiseschip San Diego

Nadat we de USS Midway bezocht hadden zijn we naar Coronado Island gereden. Je moet, om daar te komen, via de Coronado Bay Bridge rijden. De brug is immens hoog en het uitzicht wat je daardoor op San Diego en de Oceaan hebt is fantastich!! Coronado Island is prachtig met zeer mooie houten huizen! We parkeerde de auto tegen de Marine basis aan zodat we van zowel het strand als ook van militair luchtgeweld konden genieten. We hebben ons heerlijk vermaakt op het strand, het was erg rustig en we waren praktisch de enige. Er waren  nog een paar mensen met hun hond, dat had Doek ook wel erg leuk gevonden. De oceaan was warm, we hebben er lekker in kunnen zwemmen. Het is echt heerlijk om zo in alle rust hier te kunnen genieten!

Om half zes zijn we terug naar het hotel gereden, we hebben ons daar gedoucht en zijn toen naar het Gaslamp Quarter gereden om daar te gaan eten. Het Gaslamp Quarter is enorm leuk en gezellig met allemaal restaurantjes, bars en winkeltjes. We hebben een Spaans restaurant opgezocht en daar lekker gegeten. De mannen kozen voor een Spies, de meisjes patatas bravas, olijfbrood met aïoli en ik Paella. Helaas waren er geen vleesspiezen meer, alleen nog maar lam en gamba (die had Marco) dus koos Bas voor een beef pie en Tom nam niks, maar na het eten zijn we nog wel even langs de Burger King voor ze gereden. Kwam de avond toch nog helemaal goed voor ze! Daarna zijn we terug naar het Hotel gereden, de meisjes waren moe.

Gaslamp Quarter
Gaslamp Quarter

 

Vorige     Volgende

6 COMMENTS :

 1. By Margot Op den Kamp on

  Wat ontzettend leuk om te lezen lieve Marion en familie. Na net gesmst te hebben ben ik heel benieuwd aan welk ontbijt jullie net zaten. Zoals al gesmst wij hier aan de winterse zuurkool :-). Geniet ze nog en bedankt voor de leuke verslagen en foto’s. Zoen!!

  Reply
 2. By Leonie on

  Lieve mensen,
  Vanochtend eens even de tijd genomen om jullie blog te lezen. Super leuk en wat een mooie indrukken doen jullie allemaal op. Heel veel plezier nog daar in het verre USA en blijf bloggen!!!

  Reply
 3. By Bert en Leny on

  Het wordt steeds moeilijker om iets naar jullie te schrijven en niet in herhaling te vallen. Wij lezen mooie verhalen en jullie beleven zoveel interessante en ook leerzame dingen dat wij iedere keer denken, wat is dit geweldig! Wij blijven nieuwsgierig. Knuffel van ons beiden.

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   Thanxx lieve allebei! Leny, nog van harte gefeliciteerd met Hanneke! Doe haar de groetjes van ons. Veel liefs, X

   Reply
 4. By Bert en Leny on

  Meisje (lief dat je er aan dacht) dat doe ik zeker !! Bedankt.
  Je weet wat ik zeggen wil he (?)
  Groetjes Leny

  Reply
 5. By John en ada on

  Hallo allemaal wat een reis maken jullie,het is elke dag weer kijken wat jullie die dag weer beleefd hebben,op het strand liggen zonder veel mensen om je heen is al heerlijk.De jongens en de meisjes hebben het nog steeds naar hun zin.San Diego is dus prachtig. wij houden van jullie en nog veel plezier en genieten liefs van papa en mama xxxx

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *