juli 10

Edinburgh – Nashville

Dag 1                                                                  Dag 3

Maandag 8 oktober Hotel: Clarion Hotel Nashville Downtown Stadium Standard room, incl. breakfast $386 / €338

Temperatuur Nashville in oktober 22*C

Foto’s

 

Must see: Rippy’s Bar & Grill in Nashville

edinburgh nashville

Vanochtend waren we, zoals verwacht en gelezen, vroeg wakker. Nadat we alle tassen weer reisklaar hadden gemaakt gingen we naar beneden voor ons eerste Amerikaanse ontbijt. Er waren al gasten aan het ontbijten dus netjes: ” Goodmorning”, waarop die meneer: ” Buongiorno, come esta?” zegt. Dus ik denk…oke… Italianen dus…ik weer: “Ahhh… Italian hé?, buongiorno, stau bene é tu?” Waarop die meneer zegt dat ie Amerikaans is maar wel heel graag Italiaans zou willen leren maar dat alleen de boeken hebben niet werkt. Ik vertel hem dat je inderdaad ook naar les moet om het goed te leren maar dat de taal zo prachtig is waarop die meneer zegt dat zij het eten zo lekker vinden. Ja, dat is ook een reden om een nieuwe taal te leren. Ben zelf helemaal gek van Japans eten…. Anyhow, het eten was ruk dus snel onze spullen pakken, naar de eerste de beste Starbucks hier om de hoek en daarna door om even een stop bij Walmart om wat gezonde snacks te kopen en daarna door richting Nashville. We rijden de eerste 100 miles van de snelweg af en de omgeving is ongelofelijk prachtig. Je mist echt heel veel wanneer je alleen maar op de interstates blijft. We komen aan in Nashville in de middag en pakken de auto uit en nemen de shuttle richting downtown. Aan het begin van Broadway street worden we afgezet en we lopen de straat in en horen alleen maar live muziek vanuit de bars en restaurants. Het is enorm druk en warm op straat en we hebben eigenlijk best wel trek gekregen en besluiten een bar op te zoeken waar we wat kunnen drinken en iets kleins kunnen eten. Na een aantal x een bar te zijn binnengelopen en weer eruit komen we langs The Mellow Mushroom waar superlekkere muziek vandaan komt. We lopen daar naar binnen en het valt er met de drukte enorm mee, best raar want de zanger is steengoed! We gaan zitten en bestellen een ijskoude Blue Moon, cola voor de meisjes, en wat kleins om te eten. We genieten echt van de sfeer en de muziek, deze jongen speelt van alles, oud, nieuw, verzoekjes, echt heel erg leuk! Na een poosje daar heerlijk te hebben gezeten gaan we verder de stad verkennen. We zijn eigenlijk niet zo heel goed georganiseerd en weten niet zo goed welke kant op te gaan. Het is inmiddels 17:00 en we moeten wel wat doen anders zitten we zo op onze hotelkamer en vallen we voor 20:00 al in slaap. We lopen het Rayman Auditorium binnen, hier moeten we morgenavond wezen voor ons concert van de Simple Minds. Roos koopt hier een T-shirt en plectrums voor haar gitaar. Eenmaal weer buiten besluiten we naar het Johnny Cash museum te gaan.

Johnny Cash Museum
Johnny Cash Museum

We lopen naar 3rd street en gelukkig is het museum geopend tot 19:00, kopen onze tickets en gaan het museum binnen. Het is een erg leuk museum en de moeite waard om hier naar binnen te gaan. Het leven van Johnny Cash wordt mooi in beeld gebracht en de man heeft een indrukwekkend leven geleid! In het museum is ook z’n laatste video te zien, “Hurt” een fantastisch mooi nummer, bij het zien van de video en horen van z’n stem krijg je echt kippenvel! Ook z’n vrouw, Jude Carpenter, is hierin te zien. 

Na ons bezoek aan het museum gaan we terug naar het hotel. We zijn bekaf maar moeten nog het nog rekken tot minstens 22:00. Terug in het hotel haalt Marco de sleutels van de auto en rijden we naar Olive Garden, een Italiaans restaurant, ik heb niet heel veel trek en bestel wat lichts, zalm met courgette en Marco neemt de pasta Alfredo (pasta met kip en kaasroomsaus). Rosalie en Isabelle eten samen 1 kleine pizza. Om 22:00 zijn we weer teug in het hotel en we vallen dan ook bijna gelijk in slaap. Morgen naar Lynchburg, om de distillery of Jack Daniels te bezoeken.

16 COMMENTS :

 1. By Karin en Rovère on

  Mooie fotos, dat ziet er al allemaal leuk en lekker uit😁

  Reply
 2. By Karin en Rovère on

  Super gaaf om zo de muziekwereld te zien, moeten wij toch ook eens naar toe, moet Kreta maar een jaartje wachten,😂

  Reply
 3. By Leny en Bert on

  Johnny Cash ! Geweldig we hebben er nog platen van. My name is Sue is mijn favoriete.
  Wat een goed begin van deze reis !
  Schrijven zit er weer helemaal in he meisje…

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   My name is Sue is idd een heerlijk nummer maar ook ´Ring of Fire´, ´Hurt´… ach, je kan nog wel even doorgaan! X

   Reply
 4. By Bert en Leny on

  Johnny Cash GEWELDIG !!! Heb nog platen van hem.
  Mijn favoriet was My name is Sue !!
  Wat een goed begin van deze reis.
  Marion het schrijven zit er weer helemaal in he. Wat gaat het weer goed. ik doe het je niet na hoor. Hierdoor blijven we mee genieten !!

  Reply
 5. By 😊😊John een Ada Verheij on

  MARION ,wat gaaf om Johny Cash museum te bezoeken en een consert van de Simpelmindse en ook de wishky stokerij bezoeken lijkt me erg leuk,jammer je gaat met dorst de deur uit.De girls vermaken zich ook erg goed en het landschap is erg mooi,Wat een gave bak de chevi,nou hier alles oke gezellig met Tom en BAS en de beesten elke dag met doeg naar het Nulde lekker hollen met de bal Ma gaat ook mee het ij hier 22 graden heerlijk weer.Nou lieverds nog heel veel plezier en we missen jullie wel,groetjes uit Putten.

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   Ha pap,
   We hebben het hier fantastisch en genieten van alles. Fijn dat jullie met Doek naar Nulde gaan en voor de jongens koken. Dat van de whiskey was jammer, ja hihi. Dikke kus van ons ons! X

   Reply
 6. By 😊😊John een Ada Verheij on

  De jongens zijn geweldig houden hetn huis netjes, beetje hulp van mams en kopen samen het eten in toppers,wat een lieverds Doek en NOLA ZO LIEF

  Reply
 7. By 😊😊John een Ada Verheij on

  MORGEN 11.30 UUR DVS -SDC GAAN WE BIJ TOM KIJKEN EN AANMOEDIGEN

  Reply
 8. By 😊😊John een Ada Verheij on

  Helaas dvs-sdc 1-0 jammer was wel 24 graden puffen hoor, s,middags met doek naar het bos lekker rennen,nou nog veel mooie dagen en genieten

  Reply
 9. By Rovère on

  Een legendarische zanger Johnny Cash, ook erg betrokken bij zijn medemens. Ik schat in dat het niet echt Marco zijn soort muziek is, maar zijn muziek doet niets af aan wie hij was. Je schrijft in een mooie stijl Marion en de foto’s zijn ook erg mooi!

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   Ik wist niet dat Johnny Cash zo betrokken was bij zijn medemens maar dat klopt inderdaad. Ook dit was erg interessant en wat een goede muziek heeft hij gemaakt! Thnxx Rovere!

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *