juli 9

Amsterdam – Chicago/Edinburgh

Route                                                                Dag 2

Zondag 7 oktober Hotel: Comfort Inn Standard room, incl. breakfast. $99 / €84

Temperatuur Chicago in oktober: 17*C

Foto’s

chicago edinburgh

Vanochtend vroeg om 03:30 ging onze wekker, hup bed uit en in een half uur de laatste dingen doen. De meisjes wilden nog even douchen voordat ze de auto in gingen, de laatste tassen/koffertjes werden bijgevuld en in de auto gezet. Marco had nog tijd om snel even wat broodjes te smeren en onze taxichauffeur, Bas, was inmiddels ook z’n bedje uit.

Om 04:02 zaten we dan ook in de auto en reden we de oprit af, ondertussen kon ik m’n yoghurt mooi opeten. Omdat er natuurlijk geen kip op de weg was waren we binnen no-time bij Schiphol aangekomen. Op de kiss & ride heeft Bas ons afgezet, hij gelijk weer door en wij richting Austrian Airlines om in te checken. Het fijne van voor vijf uur ochtends op Schiphol te zijn is dat het, bij onze balie, heerlijk rustig was. Het nadeel behoeft geen uitleg…. rukvroeg! Ook de douane ging vlot en soepel en zo hadden we nog plenty tijd om nog oortjes, screenprotector en koffie te kopen. Om 6:30 begon het boarden, ging ook lekker vlot en 2 uur later stonden in Wenen aan de grond.

Daar zag ik op m’n boardingpass dat ik een extra securitycheck zou krijgen, die hadden we vorig jaar ook al meegemaakt en toen had Rosalie deze én ze had toen de laptop…. Dat was toen een heel gedoe maar daar leer je ook weer van en dus had ik nu alleen m’n rugzakje met weinig bijzonders erin en ging dit deze keer soepeltjes en vlot.

Op dit moment wachten op het boarden van onze vlucht naar Chicago en heb ik mooi even de tijd om een m’n eerste stukje te schrijven. Er is net omgeroepen dat ze gaan starten met boarden dus ik rond het voor nu even af en kom later hier weer terug!

Onze eerste dag zit er officieel op en het was een enorm lange dag! De vlucht duurde lang, we zaten met z’n vieren in het midden en voor Marco was dit de ergste vlucht tot nu toe. Met z’n 1.93 is het ook geen doen. Ook voor Isabelle was het te lang, weinig gegeten en daardoor werd ze steeds misselijker. Het eten was trouwens erg goed, sorry… eventjes een belangrijke bijzaak 😉 Kipcurry met rijs, sla zonder dressing en het broodje en toetje heb ik ook laten staan. (Goed h’e Leo :-)) Toen we uiteindelijk geland waren ging het erg snel, douane en tassen was supervlot en dat voor de drukste luchthaven van de wereld! Daarna naar Alamo voor onze Chevy en daarna nog ff 4 uurtjes rijden voor onze eerste overnachting. Moet wel zeggen dat toen ik de overnachting boekte, ik fris en fruitig was en het prima voor me zag om nog even 4 uur te rijden. Maar wanneer je al bijna 20 uur op bent is dat toch wel een uitdaging. Uiteindelijk is dat ook prima gegaan, we zijn nog wel gestopt om wat te drinken en wat te snacken voor de meiden  en onszelf te halen. De auto stond nog niet stil of Isabelle gaf enorm over, fijn… tenminste niet in de auto! Bij ” Loves” voor Marco en mij een zero Redbull gehaald en de meiden gingen aan de chips, ook Saar en die heeft geen last meer gehad. Een half uurtje voordat we bij ons hotel waren zagen we een ” Foodcourt” en daar was ook een Texas Roadhouse, daar hebben we ons eerste Blue Moon (bier) gedronken en heerlijk gegeten. Spareribs met friet voor Marco en Saar, kipfilet met groente voor mij en, op aanraden van Marco, nam Roos een ribeye. Dat was de laatste keer dat ze iets neemt op aanraden van Marco! Moet ook altijd voor advies gewoon bij moeders zijn, doet Marco zelf ook! Daarna naar ons hotel gereden, superlieve dame van de receptie die ons welkom heette. We hebben heerlijk geslapen tot 04:30, nu m’n verslag bijgewerkt, douchen, ontbijten, boodschappen doen, koffie halen en op weg naar Nashville.

4 COMMENTS :

 1. By Karin en Rovère on

  Mooi geschreven, en ja als je misselijk bent is chips de beste oplossing…

  Reply
 2. By 😊😊John een Ada Verheij on

  Wat vervelend voor Isabelle, gelukkig dat het naderhand over was.

  Reply
 3. By Rovère on

  Eindelijk tijd om jullie blog te lezen. Ik ben zeer benieuwd wat jullie tot nu toe hebben gedaan en meegemaakt. Wat jullie erover verteld hebben, leek het een trip te worden met muzikale accenten. Ik ga het lezen!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *