augustus 21

Memphis – Natchez

Dag 4                                                                         Dag 6

Donderdag 11 oktober Hotel: B&B Gardensong Mayors House €144

Temperatuur Natchez in oktober 26*C

Foto’s

route natchez

Vannacht hebben we in een supergave ´Shack´ geslapen! The Shack Inn is een fantastisch ´alternatief´ voor een luxe hotelovernachting. Ik had deze aanrader op het forum voorbij zien komen en na wat gegoogel leek ons dit wel heel erg leuk. De meisjes vonden het wat minder leuk maar ja, je kan niet alles hebben. Die 2 zagen al spinnen, slangen, kikkers en al het andere ongedierte wat ze konden bedenken in en onder hun bed. Het is juist leuk om zulke bijzondere slaapplekken tegen te komen. De behuizing is oud en van aluminium, de inrichting is ook allemaal oud en vintage maar wel brandschoon! De Inn is van origine een katoen plantage en was 1 van de eerste plantage waar katoen machinaal geplukt werd. Op onze weg naar The Shackup Inn toe zagen we al velden vol met witte katoenbollen, ik geloof niet dat ik dit eerder gezien heb. Bij onze aankomst speelde er nog een band maar, werd ons al verteld, deze zou er maar tot 7 uur blijven en om 8 uur ging de bar dicht. In het plaatje waren genoeg restaurants en kroegen waar live-muziek was, dus genoeg te beleven. Nou in die kroegen zijn wij niet geweest, het restaurant waar wij aten stond wel de hele avond alles startklaar voor “een band” maar niemand wist welke band…. en daar eindigt dan ook het restaurant met live-muziek verhaal. We hebben wel erg lekker gegeten, de dames hadden een pizza, Marco een visstoofpot en ik had Gumbo met rijst. Na het eten maar weer naar onze Shack en lekker slapen.

De volgende ochtend kon ik nog even m´n verslag bijwerken met een kop zelf gezette koffie. Voordeel is dat je hem zo sterk kan maken als je wilt. Daarna de tassen weer in de auto en op weg richting Vicksburg. Wanneer we onderweg een leuke Amerikaanse diner tegenkomen dan stoppen we daar om even te ontbijten, het is 3 uur rijden naar Vicksburg dus dat komt helemaal goed. Afijn… 3 uur later zitten we in ieder geval lekker te lunchen in Vicksburg. Behalve fastfood zijn we onderweg helemaal niks tegengekomen. De lunch bij the Mad Baker is prima en zo gaan we met een gevulde maag op weg naar het Vicksburg National Military Park  om meer te leren over het Beleg van Vicksburg.

Vicksburg was een belangrijke stad voor de Noordelijke strijdkrachten, wanneer ze Vicksburg in handen zouden hebben dan hadden ze de volledige Mississippi-rivier in handen. Door de Mississippi in handen te hebben werd het zuiden in tweeën gedeeld. Generaal Grant (N) stak ten zuiden van Vicksburg de Mississippi-rivier over en versloeg daar de Zuidelijke (Geconfedereerde). Er zijn een hele reeks van veldslagen geweest waarbij het Noorden vele soldaten hebben verloren maar Grant had intussen een beleg om de stad gebouwd en zonder bevoorrading en versterking hield het Zuidelijke leger het nog 40 dagen uit en toen gaf Generaal Pemberton (Z) zich over. 

De overgave van Vicksburg en de Zuidelijke nederlaag in de slag bij Gettysburg, worden gezien als keerpunten in de oorlog. Het Zuiden werd na het verlies van Vicksburg in 2 delen gesplitst. De stad Vicksburg zou de volgende 80 jaar geen 4e juli vieren (Amerikaanse onafhankelijkheidsdag) 

Vickburg is een enorm groot park waar je met je auto een route rijdt waar het Noorden en het Zuiden met hun leger lagen. Persoonlijk vond ik Gettysburg vele malen mooier en ook hun visitors center (Lees: gift shop) was stukken beter. Heb daar tenminste nog gave pannenlappen en andere leuke souvenirs kunnen scoren, hier hadden ze niks! 😉 

Na het bezoek zijn we naar onze B&B in Natchez gereden, een supergaaf huis. Wij hadden de Mayors House en helemaal voor onszelf, een prachtig historisch huis gebouwd in 1880 helemaal ingericht in die oude stijl incl. de geur. Dat zal er wel een beetje bij horen bij zo’n oud huis en ook omdat het niet constant verhuurd is. Nadat we ons hadden gesetteld zijn we Natchez in gereden, Rosalie had voor ons een restaurant uitgezocht op Yelp en dat lag aan de rivier, superleuk! We hebben nog even langs de rivier gelopen om een paar foto’s te maken en zijn daarna naar Camp Burger gegaan en hebben daar heerlijk gegeten! Na het eten weer terug naar onze “Mansion”, even een paar geurkaarsen aan, m’n verslag bijwerken en (echt waar) heerlijk geslapen!

3 COMMENTS :

 1. By Karin en Rovère on

  Hallo allemaal, wat leuk om de prachtige verhalen te lezen, goed bezig Marion!
  Mooi om de geschiedenis te lezen van de plekken waar jullie zijn.
  Wij zijn vandaag niet verder gekomen dan Enkhuizen, mooie fietstocht, het is een mooi oud stadje.
  Veel plezier verder op jullie reis, lekker genieten, groetjes en een dikke kus voor jullie allemaal. 💋😘

  Reply
 2. By Rovère on

  Wel een groot verschil met de hotelkamers die jullie tot nu hebben gehad, maar toch ook wel heel erg leuk. Die foto van Isabelle op de veranda van de shack is een prachtige sfeervolle foto! En die twee met de volle glazen shandy is best wel stoer.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *