september 29

Memphis – St. Louis, Missouri

Dag 9                                                                                                  Dag 11

Dinsdag 16 oktober Hotel: Drury Inn & Suites St Louis, standard room incl. breakfast 2 nachten $360

 

Foto´s

Route
Route

Vanochtend werden we op tijd wakker nadat we heerlijk geslapen hadden! Wat een heerlijk hotel! Op tijd beneden even snel een ontbijtje pakken en wachten op de shuttle richting Graceland, het huis van The King! Om 9 uur stapte we in de bus die 3 minuten later alweer stopte, we waren er al. Logisch want het was aan de overkant, Amerikanen doen echt alles met de auto. 

Welcome to Graceland
Welcome to Graceland

We lieten onze tickets zien en kwamen als eerste binnen in een giftshop, natuurlijk, die heb je bij elk museum. Maar wat een merchandise zeg, niet normaal zeg! We lopen eerst naar een ruimte waar we een film over Elvis te zien krijgen, daarna worden we op de kiek gezet, daar is geen ontkomen aan. We hebben de foto ook nog gekocht aan het einde van de tour…. We krijgen allemaal een audioapparaat mee met Nederlandse uitleg wat echt superfijn is voor Rosalie en Isabelle. Daarna gaan we weer een bus in en worden we, wéér, naar de overkant gebracht waar Graceland ligt. Ooorspronkelijk stond er op de plek de boerderij van Stephen C. Toof, eigenaar van een commerciële drukkerij in Memphis. De grond werd vernoemd naar Stephen’s dochter Grace en werd al snel Graceland genoemd. Het was Grace Toof haar nichtje die, in 1939, samen met haar man een Amerikaans herenhuis bouwde in Koloniale stijl. Elvis kocht Graceland in 1957 voor $100.000 om hier samen met zijn ouders te gaan wonen en heeft hier tot zijn dood in 1977 gewoond. Wanneer we het huis betreden komen we in de hal, die kleiner is dan verwacht.

 

We krijgen hier onze eerste uitleg, het is niet toegestaan om de bovenverdieping te betreden, dat is alleen voor z’n dochter Lisa Marie, haar moeder en de conservators van Graceland. Ik las dat boven nog alles is zoals het was toen Elvis dood gevonden is in de badkamer. We zien de zitkamer met de sofa van 3 meter, de koffietafel van 2,5 meter, de glas in lood deuren met daarachter de piano waar de familie vaak muziek maakte. Aan de andere kant van de hal zien we de eetkamer, wanneer Lisa Marie in de stad is dan eet ze nog steeds aan deze tafel. Wanneer we doorlopen zien we de slaapkamer van z’n ouders. Elvis is opgegroeid in een hardwerkend gezin wat echt veel moeite moest doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij heeft daarom ook altijd gezegd dat wanneer hij kon hij een groot huis voor z’n ouders zou kopen en voor ze zou zorgen. Tom, Bas, Rosalie, Isabelle?! 😉  We lopen door en komen in de keuken, hier was altijd reuring omdat er altijd veel mensen in huis waren. Op een gegeven moment namen ook vrienden hun intrek in Graceland, je kan je alleen maar indenken hoe dat voor zijn vrouw geweeest moest zijn om nooit eens met je man alleen te zijn. Elvis had een lijst met wat er ‘altijd’ in huis moest zijn. We zien de beroemde “Jungleroom” met de watervalmuur en het groene tapijt, hier heeft Elvis zijn laatste 2 albums opgenomen. We lopen door de tuin waar z’n vader, moeder, oma en hijzelf liggen begraven en zien ook de gedenksteen van zijn doodgeboren tweelingbroertje. Het is een indrukwekkend huis met een grote geschiedenis en we vinden het bijzonder om hier rond te lopen waar Elvis heeft gelopen en geleefd. We gaan weer met de bus naar de overkant, daar gaat de tour over in de musea. En voor of na elke tentoonstelling is weer een shop, niet normaal zeg!! We zien een tentoonstelling over zijn tijd in het leger, in Duitsland, Presley motor automobile museum, The entertainer career museum, Hollywood, Lisa Marie museum, The Sam Phillips (Sun Studio, heeft Elvis ontdekt) tentoonstelling, Family Archives, z’n vliegtuigen. We hebben alles bekeken en gezien,  en het was super!! Graceland is een must, fan of geen fan. Deze man heeft zoveel betekend voor de muziekindustrie, hij is een inspiratiebron geweest voor vele pop/rock-artiesten van deze tijd. En wat een gave muziek heeft hij gemaakt in de korte tijd dat hij maar geleefd heeft, Elvis is 42 jaar geworden. Een muzikaal genie die meer dan een biljoen platen heeft verkocht!

Uiteindelijk zijn we hier toch zo’n 5 uur geweest en wanneer we om 14 uur wegrijden moeten we nog 4 uur rijden naar St. Louis. Gelukkig is het hier geen straf om te rijden en gaat de reis lekker voorspoedig en om half 7 komen we bij ons hotel aan. Inchecken, eten en weer Baseball kijken, L.A. Dodgers tegen Milwaukee Brewers. Ik heb de uitslag niet meegekregen want om half 2 in de nacht waren ze nog bezig. 

12 COMMENTS :

 1. By Gea on

  Super mooie reis zo te lezen. Nog even lekker genieten met zn vieren.👍😊🇺🇸

  Reply
 2. By Rovère on

  En weet jij waar (een deel van) de inkomsten uit de verkoop van merchandise, de tour, het draaien van zijn muziek naar toe gaat? De erfgenamen van Elvis? En wordt het huis zelf nog bewoond?

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   Toen Lisa Marie 25 jaar werd erfde ze zijn vermogen waaronder Graceland. Je hebt EPE, Elvis Presley’s Enterprise en hieronder vallen het landgoed,wereldwijde licensie van alle Elvis merchandise, de ontwikkeling van alle Elvis gerelateerde muziek-, film-, televisie- en toneelproducties. Een hotel, camping R.V. park en verschillende restaurants en nog veel meer. Dit alles was voor 100% van zijn dochter, hiervan heeft ze 85% verkocht met uitzondering van Graceland en ze heeft veto-recht over de beslissingen. Het huis wordt niet meer bewoond maar er wordt heel af en toe nog wel gegeten in de eetkamer wanneer zijn dochter in Memphis is, dat is in iedergeval wat er werd verteld tijdens de rondleiding.

   Reply
 3. By Karin en Rovère on

  Als je nog eens een boek gaat schrijven Marion wil ik hem graag gelijk met een handtekening. prachtig de verhalen en wat een mooie belevenissen. New Orleans is een prachtige stad met mooie huizen en het ziet er heel gezellig uit in de avond!
  Isabelle is wel een bikkel he, dat ze met kou in het zwembad gaat.
  Veel plezier verder, groetjes voor jullie allemaal, kus Karin

  Reply
  1. By De Grootjes (Post author) on

   Haha… Wie weet als ik nog eens tijd over heb! X Handtekeningen zet ik ook op een servetje hoor 😉

   Reply
 4. By John wn Ada verheij on

  Wat geweldig wat jullie gezien hebben op het landgoed Graceland, op televisie hebben ze ook een rondleiding laten zien maar dat haalt het natuurlijk niet het live te zien. {bij de Bauwers} Grappig dat jullie het zo lang hebben volgehouden en hoe vonden de meisjes het? lieverds nog een fijn vakantie en dikke kussenxxxx!!

  Reply
 5. By 😊😊John een Ada Verheij on

  gRACELAND MOET ECHT GEWELDIG ZIJN EN ALLES OVER ELVIS TE Gek ,Wij zijn nog steeds een groot fan van Elvis.de tour is niet echt goedkoop maar je hebt ook wat.Elvis thank you for the music. tot gauw

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *