augustus 16

Dag 5 – vr 16 okt New York

Foto’s dag 5

New York is FANTASTISCH!!! Wat een stad zeg! Gisteren zijn we de ochtend begonnen met ons ontbijt shoppen in een geweldige fresh market, bijna alles wordt vers klaargemaakt, echt heerlijk, ik kan daar uren rondlopen. Na het ontbijt zijn we naar Exchange Place station gelopen, vanaf hier ga je met de metro naar Manhattan. Hier hebben we een metrocard gekocht, $30 erop gezet en zo konden we allemaal gebruik maken van de metro. Achter elkaar door de poortjes… Jammer dan, nadat er 4 door waren stonden Rosalie en ik nog voor de poortjes en deed de metrocard het niet meer!! Shit, hoe kan dat? Marco ging vragen hoe dit kon, blijkt dat je de card 4x achter elkaar kan gebruiken en dan 18 minuten niet! Lichtelijke paniek om niks, gelukkig, en we waren ook alweer 18 minuten verder. We kwamen aan bij World Trade Centre en hebben gelijk het WTC memorial plaza bezocht. Ongelofelijk indrukwekkend, enorme grote gaten waar de gebouwen hebben gestaan, omringd door een bronzen band waar alle namen van de slachtoffers van 9/11 op staan. 

Na memorial plaza zijn we naar Staten Island ferry gelopen, met deze, gratis, ferry vaar je naar Staten Island en weer terug en heb je een prachtig uitzicht op het Vrijheidsbeeld.

Weer terug in Manhattan zijn we naar de Brooklyn Bridge gelopen met een kleine stop bij Starbucks, uiteraard. Deze brug is de verbinding tussen Brooklyn en Manhattan over East river, is 1.3 Miles lang en enorm druk! Op Centre street was de groep jongens, die Tirza al noemde, die een coole show gaven. Hier hebben we eerst nog even gekeken en zijn daarna een stuk de brug opgelopen. Halverwege zijn we terug gelopen en hebben onze wandeling voortgezet richting Chinatown.

Chinatown New York is de grootste Chinatown van het Westelijke Halfrond met 300.000 voornamelijk Chinese inwoners. Het is inderdaad net alsof je in China loopt, heel bijzonder om te zien! Vanuit Chinatown loopt je direct Little Italy in, hier hebben we bij het eerste de beste restaurant wat we tegenkwamen heerlijke een pasta en pizza gegeten. We waren blij dat we even voor een uurtje konden zitten na een lange dag lopen! Na het eten hadden we weer energie om het half uurtje terug, naar de metro bij WTC, te lopen. Hier konden Rosalie en Isabelle hun Vrijheidsbeeld kopen, deze wilde ze graag hebben en ze waren ook wel erg leuk. Voor de rit terug naar New Jersey hebben we 2 losse enkele reis-kaartjes erbij gekocht. De metro weer terug naar Jersey City en vanaf de andere kant van de Hudson River nog even wat foto’s maken van de skyline of Manhattan. Daarna terug naar ons appartement.

Gelukkig doet Marco nu de foto’s, dat scheelt enorm veel tijd!!!!

Tirza, je tips zijn SUPER!! Thanxx daarvoor!

 

4 COMMENTS :

 1. By Bert + Leny on

  De eerste dag New York zit er op en als jullie de tips van Tirza hebben opgevolgd zal iedereen al wel doodmoe zijn en nog niet eens de helft hebben gezien waarschijnlijk. Het is heel normaal dat jullie je daar thuis voelen in New Amsterdam. Vraag; Bestaat de kunstijsbaan op Coney Island nog steeds, het was de eerste ijsbaan die zomers open was en waar ik ongeveer 48 jaar geleden geweest ben. Wij waarderen de foto’s blijf ze vooral plaatsen en voor vandaag een hele fijne dag.

  Reply
 2. By Ada en John Verheij on

  HALLO IK HEB JE VERSLAG GELEZEN HET MOET ECHT GEWELDIG ZIJN WEL VEEL INDRUKKEN CHINA TOWN AND MEMORIAL 9/11 GELUKKIG ZIJN ER GENOEG starbucks dat heb je wel nodig. hier alles oke weer slecht regen .
  nou genieten maar en een dikke kus van ons en nog mooie weken.
  ada john jeroen XXXXX

  Reply
 3. By Karin en Rovère on

  Hallo allemaal, wat een prachtige dag, dat was weer genieten van al het moois
  En wat een mooie foto’s weer.

  Veel plezier verder, kus voor jullie allemaal, lfs.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *