oktober 28

Dag 15 ma 26 okt West Point

Maandag 15 oktober 2015

Foto’s dag 15

Vandaag hebben we een weer een superleuke dag gehad. Nadat we heerlijk hebben kunnen uitslapen en Marco nog even in de vroege ochtend op het vliegveld was wezen kijken, zijn we ’s middags naar West Point geweest. In West Point is de oudste militaire academie van Amerika gevestigd. Gebouwd in 1778 door Generaal George Washington, eerst als fort vanwege de strategische ligging aan de rivier de Hudson. 

Veel belangrijke officieren uit de Amerikaanse burgeroorlog waren afkomstig van West Point. In 1802 begonnen met een 10-tal cadets maar vandaag de dag 4.400 cadets! Met op de campus woningen voor de studenten, leraren, vrouw en kinderen, peuterschool, 3 zwembaden, bioscooop, medische voorzieningen, postkantoor, meerdere kerken en ik ben vast nog heel veel vergeten. De opleiding duurt 4 jaar, in deze 4 jaar mag je wel daten maar niet trouwen. Je mag niet jonger zijn dan 17 en niet ouder dan 23. Na deze 4 jaar moet je je voor 8 jaar aan het leger verbinden, 5 jaar actieve dienst en 3 jaar als reserve. In 1976 zijn de eerste vrouwen aangenomen op West Point. 

We moesten ons eerst melden bij het visitors centre en om West Point te bezoeken moet je de tour doen. Dat is ook eigenlijk het leukste om te doen want zo hoor je ook allemaal leuke feitjes. Nadat ze onze paspoortgegevens had opgeschreven gingen we naar de bus voor de 1 uur durende tour. We stopte als eerste bij de Cadet Chapel, een enorm en prachtig gotisch gebouw wat een enorm orgel heeft met 33.000 pijpen en daarmee het grootste kerkorgel ter wereld. Volgens onze gids heeft deze kerk z’n eigen surround system. 

Vervolgens reden we verder naar Trophy Point, een absoluut “one million dollar view”. Vanuit hier keek Generaal George Washington over rivier de Hudson die uitkomt in New York en de Atlantische oceaan. 

Beneden langs loopt een weg die, vanaf dit punt en ook geen enkel ander punt, niet te zien is. Deze weg noemen ze “Flirtroad”. Omdat op de campus geen lichamelijk contact is toegestaan, ontmoeten de lovebirds van West Point elkaar op Flirtroad want hier ziet niemand je! In augustus, de afstudeer maand, is het enorm druk in de chapel met trouwerijen! Hierna reden we nog een stuk over de campus, langs de sportvelden en zat onze tour er weer op. Jammer genoeg was het museum al dicht, dus maar weer terug naar het hotel. Vooral de jongens leek dit wel wat, het was ook ontzettend gaaf!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *