juli 24

San Luis Obispo – Ventura

Woensdag 05 oktober 2016 Hotel: Wyndham Garden Ventura Pierpont Inn 1 Suite 3 bedden geen ontbijt €152/$170

Foto’s dag 3

Ook voor vanochtend hoefde we geen wekker te zetten. Nu hoeft dat sowieso niet maar we hadden nog steeds wat last van het tijdsverschil en dus waren de meisjes en ik rond 04:00 wakker. Ik kon zo mooi vast met m’n foto’s aan de gang en op Flickr zetten. Een uurtje later werd ook Marco wakker en ging hij voor ons koffie halen, weliswaar geen Starbucks maar zo vroeg op de ochtend moet een mens toch ook niet al te kieskeurig zijn, nietwaar? Niet veel later hoorde we ook geluid en beweging uit de kamer naast ons komen en ja hoor, de mannen waren ook wakker. Nu hoeven we ze nog niet echt wakker te maken, over een paar dagen zal dat een ander verhaal zijn! Rond 7:18 zijn we naar beneden gegaan voor ons ontbijt. Nu waren we gisteren al aangenaam verrast over de faciliteiten van dit hotel, vanmorgen wederom. (Voor deze prijs is het echt heel goed) 2 dames stonden vers ontbijt klaar te maken en je kon allerlei menu’s bestellen. Ik ging voor scrambled met verse spinazie en champignons en geraspte kaas, dit alles met een yoghurt, halve banaan en een gekookt ei. Was helemaal prima. 

Ontbijt
Ontbijt

Tijdens het eten kon ik mooi even het verslag van de vorige dag schrijven en uploaden, was dat ook bij. Na het eten hebben we de spullen weer in de auto geladen en zijn we op weg gegaan richting Ventura met een tussenstop in Santa Barbara om daar een talenschool te bezoeken waar Bas, eventueel, begin 2018 wil gaan studeren. Het was gelukkig niet lastig om de school te vinden, een stop bij Starbucks geeft ons mooi de kans om het adres even op te zoeken. We zitten er vlakbij en rijden er meteen heen. We kunnen de auto parkeren op het parkeerterrein achter de school. Bas, Marco, Isabelle en ik stappen uit en lopen het gebouw in. We worden supervriendelijk ontvangen en een rondleiding door de school doen ze met alle liefde. Er zitten zo’n 400 studenten op deze school van over de hele wereld. Er worden erg veel activiteiten georganiseerd om de studenten zoveel mogelijk te laten kennismaken met de Amerikaanse cultuur. In het gebouw mag er alleen Engels gesproken worden. De jongste student is 14 en de oudste 45, het klinkt allemaal super! Voordeel vind ik ook dat het toch kleinschalig is, Santa Barbara is ook niet al te groot, ligt precies goed tussen de bergen en het strand. De school doet veel met de ‘locals’ en je kan er ook vrijwilligerwerk doen en zo integreer je nog meer met de locals. Bas vond het ook een erg leuke school. We gaan ook nog in San Diego naar talenscholen kijken en zo kan hij een goede keus maken. En wat is Santa Barbara leuk!! Het was jammer dat we door moesten naar Ventura. Tijdens de rit langs de kust zijn we weer de meest mooie plekjes tegengekomen waar prachtige strandhuizen stonden, kwijl kwijl. De volgende keer wanneer we deze route willen rijden dan gaan we er dagen langer over doen! In Ventura slapen we in ‘The Pierpont Inn’. Het is oke, vlakbij het strand en we hebben even lekker kunnen zwemmen. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij Winchesters Grill & Saloon. Ik had een superlekkere spinazie salade met vers gegrilde zalm, de meisjes homemade hamburgers en de mannen steaks en chops. Echt, de salade was zó lekker!! Tijdens het eten was Isabelletje zo’n beetje ingestort en dus zijn we snel naar het hotel gereden en lagen we weer bijtijds in bed.

Verse zalm met baby spinazie
Verse zalm met baby spinazie en avocado.

 

4 COMMENTS :

  1. By Bert en Leny on

    Jammer tot 45 jaar !!!! Anders hadden wij ook nog een kansje willen maken op deze school. Santa Barbara en de omgeving is echt top. V.w.b die leuke dikke beestjes (die letten niet op de lijn) zijn erg vriendelijk maar stonken wel toen wij er waren. Zal wel miet veel veranderd zijn. Groetjes en blijf genieten.

    Reply
  2. By annemarie on

    ziet er weer top uit! ik ben even je reisverslagjes en foto,s aan t bekijken. totaal andere wereld dan de veluwe! lfs en geniet nog ff daar!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *