september 3

New Orleans

Dag 6                                                                                      Dag 8

Zaterdag 13 oktober

Foto’s

Vandaag zijn we nog een dag in New Orleans en dat vinden we helemaal niet erg, het is hier superleuk. We hoeven geen wekker te zetten en dat is ook fijn. Marco is als eerste wakker en haalt beneden koffie voor ons, smaakt prima dus ik klaag niet. Vervolgens gaan wee ontbijten en kijken we wat we vandaag gaan doen. Beneden in de lobby staat een bak met allemaal folders en tijdens het ontbijt nemen we die gezamelijk door. We besluiten om het La Fayette Cemetry te bezoeken. We rijden naar het Garden District en ook hier weer, alleen maar prachtige en vooral grote huizen in koloniale stijl. We kwamen langs een makelaar en die huizen beginnen bij $1.5.00.000 – $2.000.000 en hoger! In iedergeval staan hier de best behouden historische Mansions van Amerika. De welgestelde Amerikaan kocht hier in 1830 een perceel omdat men niet tussen de Creolen in French Quarter wilde wonen.

La Fayette Cemetry
La Fayette Cemetry

Het La Fayette Cemetry is één van de oudste begraafplaatsen van New Orleans, in heel NO liggen trouwens tal van deze begraafplaatsen. De mensen worden hier boven de grond begraven. Verder is er niet zo heel veel bijzonders te vertellen en na een korte wandeling over de begraafplaats besloten we om ergens te gaan lunchen. We hadden langs weer genoeg leuke tentjes gezien langs de straat en kwamen uit bij Taco’s & Beer. Hier hebben we heerlijk taco’s gegeten en het bier overgeslagen. Het was nog niet heel laat en Roos en Saar wilde nog wel even zwemmen en dus zijn we terug naar het hotel gegaan. ’s Avonds zijn we terug naar NO gegaan en besloten om onze auto weer in het Garden District neer te zetten voor $2 en vanaf daar met de Streetcar te reizen, ideaal want voor $5 hadden we voor 4 man een enkeltje en hebben een mooi stuk van NO gezien.

Streetcar
Streetcar

Weer een avond wandeling door French Quarter gemaakt en uiteindelijk heerlijk gegeten bij EatMarco ging voor de ribs, de dames wederom een burger met kip en ikzelf een Chicken Salad. Daarna weer met de streetcar terug naar onze auto en daarna lekker naar ons hotel. Nog even Baseball kijken en morgen gaan we verder naar Jackson.