augustus 21

San Francisco

Donderdag 20 oktober 2016

Foto’s dag 18

Wat is dit heerlijk zeg, wakker worden nabij San Francisco (het is nog een klein uurtje rijden vanaf hier). We ontbijten in het hotel en dat is supergoed, er is een kok die verse gerechten maakt en de roereieren en omeletten zijn heerlijk! Na deze uitstekende start kunnen we richting San Francisco gaan. We rijden iets om om zodoende over de Golden Gate Bridge San Francisco binnen te rijden wat echt prachtig is!! We rijden over de brug heen en maken onze eerste stop om de brug vanaf de ‘stadskant’ te  zien, wat al de eerste mooie plaatjes opleveren. De foto’s zijn gemaakt vanaf voormalige militaire bunkers, Fort Winfield Scott,  die nu gebruikt worden voor exposities. We rijden door naar de Fishermans Wharf, pier 39. Het valt ons mee hoe makkelijk we de auto kunnen parkeren én de prijs voor parkeren, wanneer je weet wat de prijs per uur in Amsterdam is dan valt elke stad mee! Voor $3 per uur sta je midden in San Francisco!

Fishermans Wharf
Fishermans Wharf

Wat is het gaaf om hier weer te zijn, voor Marco en mij dan. Wij zijn hier 20 jaar geleden ook geweest maar wist toch niet alles meer. Het weer is prachtig, de pier is super sfeervol en geweldig leuk om overheen te lopen. We zien natuurlijk ook  nog de wereldberoemde zeeleeuwen. Hieronder een foto van hoe het eruit kan zien maar toen wij er waren was het niet zo druk met de zeeleeuwen. 

Seal Lions Fishermans Wharf
Seal Lions Fishermans Wharf

Nadat we al dit moois hebben gezien gaan we met de cable cars een ritje maken, ook dit moet je hebben gedaan wanneer je in SF bent. Op de pagina van cable cars kun je heel leuk lezen hoe en waarom dit systeem van vervoer in SF is gekomen, erg leuk om te lezen. Deze karren remmen ‘maar’ op 4 houten remmen en de rem wordt handmatig bediend, het is dus heel goed opletten voor deze mannen die de cable cars besturen.  De rit was fantastisch en het wachten waard en we hadden geluk en konden buiten staan! De rit van zo’n half uur duurde wat ons betreft te kort en wat heb je een geweldig uitzicht over de stad en de baai vanaf de kar!! Ergens in het centrum stopt de route en moet iedereen eruit, de cable car wordt dan semi handmatig gedraaid en dan pas kunnen de volgende passagiers weer instappen voor de rit terug. Terug bij de baai zijn we weer in de auto gestapt om weer naar de brug te rijden om de Golden Gate Bridge vanaf de andere kant te bekijken, hij stond nu namelijk in de prachtige avondzon. 

Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge

 

1 COMMENTS :

  1. By Karin & Rovère on

    Oh, geweldige stad hé, hoop er ook nog een keer te komen, mooie foto’s weer, heel herkenbaar!
    Fijne laatste dag lieverds en een veilige reis naar huis!
    Tot Gauw! Liefs ma.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *